MYOMY – fairtrade tassen uit India

myomy Met de aankoop van een MYOMY {my-o-my} tas ben je niet alleen een trotse eigenaar van een iconisch Dutch Design item, maar draag je ook bij aan een betere wereld. Sinds 2007 produceert MYOMY design tassen van eerlijk verkregen leer. Het plantaardig gelooide leer is afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad bij boerenfamilies.

De producten worden geproduceerd door de lokale ambachtsmensen in fairtrade werkplaatsen, waar zij een menswaardig bestaan opbouwen met goede gezondheidszorg en educatie voor de hele familie. Hierdoor is elk MYOMY product een uniek item dat niet alleen ons, maar ook de maker trots maakt. ‘Een stap richting een mooie wereld waarin we allemaal goed doen’, dat is de filosofie van oprichtster Marja Baas.

Dutch design

De MYOMY collecties zijn ontworpen in samenwerking met zorgvuldig geselecteerde Dutch Design-talenten. De ontwerpen zijn zo samengesteld dat ze aansluiten op het vakmanschap van onze fairtrade producenten in India, waar ieder exemplaar met de hand wordt gemaakt door trouwe ambachtslieden. Het resultaat: puur vakmanschap en met zorg gemaakt. Bijvoorbeeld deze design tassen van MYOMY:

Verantwoord leer

Het leer dat we gebruiken voor de tassen is afkomstig van dieren die hun leven hebben gewerkt voor lokale boeren, waar zij deel van de familie waren en een goed leven hadden. Het leer ondergaat een uniek en innovatief looiproces waarin het gebruik van schadelijke stoffen gelimiteerd wordt, zodat de veiligheid van mens, dier en milieu zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.

myomy medewerkers fairtrade

Fairtrade productie

De ontwerpen van MYOMY worden met de hand geproduceerd bij fair trade gecertificeerde bedrijven. Hoe meer tassen we verkopen, hoe meer kansen we kunnen bieden op plekken waar dit het hardst nodig is. Iedere kans betekent een voedsel, opleiding en gezondheidszorg voor een hele familie.

MYOMY producten

my paper bagMYOMY PAPER BAG
De PAPER BAG is ontworpen door Ramón Middelkoop, die geïnspireerd was door een papieren tasje van een zwerver in de tram. Het tasje was vreselijk vies, maar de vorm bleef mooi. Reden genoeg om hier een duurzaam exemplaar van te maken van ecologisch gelooid leer. Door continue, nauwe samenwerking is de MY PAPER BAG inmiddels uitgegroeid tot een collectie die blijft verrassen en vernieuwen. Zo is er nu ook een Paper Bag met lange hendels en een kleinere ‘My Paper Baggy‘ – beide in drie kleuren: orginal, blond en dark chocolate.

MYOMY MY CLASSIC BAG
Iedereen heeft wel zo’n speciaal en dierbaar accessoire dat bijna uit elkaar valt, doordat het elke dag gebruikt wordt. Your own classic. De MY CLASSIC BAG is lichtgewicht en groot genoeg om te gebruiken als werktas. Deze tas gaat vele jaren mee en is ook in 2025 nog tijdloos!

> Bekijk alle fairtrade producten van MYOMY onze webshop